Ďalšie novinky Harley-Davidson

Fabrika Harley-Davidson tradične predstavuje novinky postupne. Niečo sa objavilo pri príležitosti osláv 120. výročia značky vlani, ďalšia porcia teraz na sklonku januára...

Ďalšie novinky Harley-Davidson
Nová éra touringových modelov

Že sa môžeme tešiť na novú generáciu touringových modelov, to nám jasne naznačili už Street Glide a Road Glide z edície CVO minulý rok. Teraz prichádza ich "bežná" verzia. Nové modely Street Glide a Road Glide s motorom Milwaukee-Eight 117 sú výkonnejšie, pohodlnejšie, ľahšie a sú vybavené pokročilými technológiami, vrátane nového informačného systému. Celé to je zabalené do nového, krásne uhladeného, ale zároveň dynamického dizajnu.

roadglide.jpg
streetglide.jpg
streetglide-svetlo.jpg
roadglide-svetlo.jpg
roadglide-pristrojovka.jpg
streetglide-prist.jpg
Zároveň si však dvojica zachováva typické DNA po svojich predchodcoch, takže je na cestách dobre rozpoznateľná. Inovovaný motor Milwaukee-Eight 117 je vybavený novým systémom chladenia, ktorý optimalizuje tepelný komfort jazdca a tiež vylepšeným saním a výfukom, ktoré zvyšujú výkon. Nájdeme tu voliteľné jazdné režimy Road, Sport, Rain a Custom. Informačné technológie sú založené na systéme Skyline OS a využívajú 12,3 palcový farebný dotykový displej TFT, ktorý nahradil všetky analógové prístroje a väčšinu prepínačov. Nový audio zosilňovač s výkonom 200 W napája dvojicu reproduktorov v kapotáži. Vylepšená aerodynamika zvyšuje pohodlie jazdca a znižuje turbulencie okolo prilby pri diaľničných rýchlostiach v priemere o 60 percent. Komfortu prispel aj dlhší, 76 mm zdvih zadného odpruženia, ako aj prepracovaný tvar jednodielneho sedadla. Cena pre Street Glide a Road Glide začína od 31.320 eur.

Ďalšie CVO

Road Glide CVO je kus luxusného stroja, ktorý stojí v ponuke značky Harley-Davidson, ale aj v jej cenníku poriadne vysoko. Neznamená to však, že výrobca nedokáže zájsť ešte ďalej. Prvé CVO novej generácie Road Glide je na trhu len pár mesiacov a už tu máme ďalší takýto kúsok, ktorý posúva latku zasa oveľa vyššie. Nový model CVO Road Glide dostal prívlastok ST a pred nami stojí takmer pretekársky hot-rod bagger.

cvo-st-spol.jpg
Výrobca sa inšpiroval špeciálmi z pretekov baggerov, ktoré sú v zámorí veľmi obľúbené a kusisko tejto športovej techniky prináša aj na bežné cesty. Novinka sa môže pochváliť špičkovým plne nastaviteľným odpružením Showa, ale aj silnejším brzdovým systémom Brembo a samozrejme vysokovýkonným motorom Milwaukee-Eight 121 HO. Posilnený agregát spolu so skrátením celkového prevodu vytvárajú extra silný záťah hlavne v strednom otáčkovom pásme. Hodnoty ako 127 koní a 193 Nm hovoria jasnou rečou. Pre ešte športovejšie zážitky je hmotnosť motorky značne znížená vďaka ušľachtilým materiálom ako je titán na výfukovom systéme, či karbón. Hlboké jednomiestne sedadlo a šesťpalcový predstavec riadidiel poskytujú jazdcovi agresívnu vzpriamenú pozíciu v štýle West Coast customov.
st-prist.jpg
Výnimočná motorka si zaslúži aj výnimočné audio – CVO ST-čko je vybavené až 500 wattovým systémom s 6,5 palcovými reproduktormi Rockford Fosgate Stage II. Zákazníci majú na výber z dvojice farieb – bielej Golden White Pearl, alebo čiernej Raven Metallic. Nakoniec už len detail – cena začína od 47.180 eur.
cvo-st.jpg
cvo-st-c.jpg

A ešte jedno CVO na záver...

Dielňa plná špecialistov a špeciálnych dielov s označením CVO oslavuje 25. výročie svojej existencie a poriadne sa činí. Ďalšou z noviniek pre rok 2024 je opäť verzia CVO – tentokrát z modelu Pan America. Základ zostáva zachovaný, na pohon slúži dobre známy V-twin Revolution Max 1250, nájdeme tu aj semiaktívne predné a zadné pruženie, jazdné režimy, ale aj ďalšiu modernú elektroniku v podobe adaptívnych svetlometov Daymaker, či dotykového displeja prístrojovky.

cvo-pan-america.jpg
Verzia CVO zachádza ďalej čo sa týka doplnkov a výbavy – dobrodružní turisti ocenia trojicu odolných hliníkových kufrov, rýchloradenie Screamin´ Eagle, bezdušové vypletané kolesá, prídavné LED osvetlenie a hliníkový ochranný kryt motora. Ako pri CVO edícii býva dobrým zvykom, výnimočnosť dokresľuje aj špeciálna farebná kombinácia. Cena Pan America vo verzii CVO začína pri 27.552 eur.






Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre