Do terénu s ľahkosťou a potichu

Značka Sur-Ron má v sortimente viacero modelov elektrických motocyklov a nechýba ani zaujímavý hybrid. Nie, nejde o hybrid s kombináciou rôznych druhov pohonu, ako napríklad spaľovacieho motora a elektromotora. V prípade stroja Light Bee ide o hybrid medzi motocyklom a bicyklom. To ponúka niekoľko výhod.

Do terénu s ľahkosťou a potichu
Žiadny extrémista

Sur-Ron Light Bee je subtílny stroj s nízkou hmotnosťou a kompaktnými rozmermi. Nie je to teda tvrdý offroadový špeciál, ktorý by bol pripravený zdolávať extrémne terény. Jeho pôsobiskom sú skôr „ihriská" niekde za domom, či na okraji mesta. Tými „ihriskami" myslíme upravené trate – motokrosové, či superkrosové, ale aj rôzne improvizované okruhy – vyjazdené úzke lesné cestičky, rôzne cyklistické traily a podobne.

Nenápadná dávka adrenalínu

Kompaktné rozmery, ale hlavne elektropohon ako taký sú zárukou hravej ovládateľnosti. Výkon 6 kW v spojení s nízkou hmotnosťou stroja len 47 kg sú zárukou veľmi svižnej dynamiky. Kompaktné rozmery oceníte nielen pri jazde, ale aj pri parkovaní, garážovaní, či napríklad aj pri preprave. Stroj nezaberie oveľa viac miesta ako bežný bicykel. Dokážete ho odviezť napríklad aj na klasickom nosiči bicyklov na ťažnom zariadení auta. Alebo pokojne aj vnútri v aute, ak máte väčšie kombi. Parkovať môžete v pivnici paneláku, Light Bee zmestíte aj do výťahu, prípadne s ním bez väčších problémov zdoláte schodisko. A čo je najlepšie, jazdenie si môžete užívať aj v obývaných oblastiach. Nikoho totiž neobťažujete hlukom, ani dymom z výfuku. Ak teda máte rodinný dom so záhradou, namotáte si trať a môžete krúžiť. Ak bývate v paneláku, stačí vám vybehnúť na lúku, či do lesíka za sídliskom....

surronlightbeesilvernew.png

Potešia sa aj juniori

Light Bee je štíhly, kompaktný stroj už v základe, no v ponuke je aj verzia s prívlastkom S, ktorá poteší hlavne deti. Oceniť ju môžu aj jazdci nižšej postavy. Oproti základnému Light Bee X má S-ko menšie, 17 palcové kolesá a výšku sedadla 760 mm. Nosnosť menšej verzie je 75 kg, takže v pohode sa odvezie aj ľahší dospelák. Naproti tomu X-ko má kolesá s priemerom 19 palcov, sedadlo vo výške 840 až 880 mm a nosnosť až 120 kg. Dospelácke Light Bee X používa 60 voltovú pohonnú sústavu, menšie Light Bee S má 48 V motor a akumulátor.

surronligjhtbeesred.jpg

Spoločník na každý deň

Sur-Ron Light Bee je vďaka svojim kompaktným rozmerom a nízkej hmotnosti pripravený priniesť každodennú dávku zábavy širokému okruhu jazdcov. Akumulátor môžete nabíjať priamo vo vozidle, prípadne ho môžete ľahko vybrať a odniesť nabíjať napríklad do bytu. Nabíjanie je možné aj v priebehu dňa, keď sa napríklad zastavíte niekde na obed. Slúži k tomu jednoduchá, maličká nabíjačka, ktorú ľahko odnesiete v malom batohu a zapojíte do bežnej 220 V siete. No okrem zábavy môže byť Light Bee aj praktickým pomocníkom. V prípade väčšieho, dospeláckeho modelu je totiž k dispozícii aj verzia L1e homologovaná do premávky, na ktorú vám stačí vodičák AM (aj od 15 rokov), či obyčajný automobilový vodičák.

V ponuke značky Sur-Ron sú aj väčšie offroadové motocykle, ktoré zvládnu aj náročnejší terén. Nájdete ich pod označením Ultra Bee a Storm Bee. Týmto modelom sa budeme venovať v ďalšom článku.

01.jpg

Predajca: EUROMOTOR Banská Bystrica

tel.: 048/472 77 77, e-mail: surron@euromotor.sk, www.euromotor.sk






Buďte s nami v kontakte

Komentáre