Expedičná HUSQVARNA NORDEN 901

Husqvarna má okrem klasického Nordenu 901 aj dobrodružnejšiu verziu tohto modelu. Hovorí si Norden Expedition a vďaka lepšiemu podvozku s vyššími zdvihmi pruženia je lepšie vybavený na akékoľvek dobrodružné výjazdy. No zmien je tu ešte oveľa viac!

Expedičná HUSQVARNA NORDEN 901

Expedičný severan

Dobrodružné prevedenie Nordenu je na prvý pohľad oveľa výraznejšie, farebnejšie a jednoznačne krajšie ako základná čierna verzia Nordenu. V modro bielej farebnej kombinácii je Expedition fakt kusisko krásnej motorky. Vďaka vyššiemu turistickému štítu bude zároveň pohodlnejší a určite lepšou voľbou na cestovanie. Aj keď taktýto vysoký turistický veterný štít si vlastne môžete kúpiť aj na štandardný Norden. V sériovej výbave dostanete k Nordenu Expedition aj sadu bočných tašiek spolu s nosičom, ktoré síce vyzerajú štýlovo, ale nejaký extra náklad do nich práve nezmestíte - ich spoločný objem je len 36 litrov. Turistické sedadlo bolo pohodlné už aj v minuloročnej verzii Nordenu, teraz je však naviac vyhrievané, rovnako ako sú vyhrievané aj rukoväte. Dobrodruhov určite poteší aj hlavný stojan, bez ktorého je oprava defektu v divočine viac-menej nemožná. A spodný hliníkový kryt motora a nádrže má tiež jednoznačne pozitívne účinky na dobrodružnejší charakter tohto cestovateľa. Je fakt masívny s krásnymi výraznými zvarmi, takže pôsobí pekne robustne.

129287norden-901-expedition-2023.jpg

O triedu lepší

Nádrž má sériový objem 19 litrov, čo však určite postačí aj na väčšie dobrodružstvá, pretože v kombinácii s normovanou spotrebou okolo 4,5 litra vám vychádza akčný rádius viac ako 400 kilometrov. Kolesá 21 / 19 sú tiež štandardné, no Expedition sľubuje nadštandardné offorad schopnosti vďaka úplne novému pruženiu, ktoré je určite jeho najväčším tromfom. Top komponenty WP s označením XPLOR používa aj KTM Adventure R! Predná plne nastaviteľná vidlica má masívny priemer 48 mm a zdvih až 240 mm. A samozrejme je plne nastaviteľná rovnako ako zadná centrála WP XPLOR s totožným zdvihom. Tento podvozok funguje v KTM Adventure R fakt luxusne aj pri ostrom nasadení v teréne, vďaka čomu bude Norden Expedition zaručene patriť medzi top modely v segmente tých zábavnejších offroadovejších cestovných endúr. Slovenská cena bola nastavená na 15.940 eur, čo je o 1.050 eur viac ako u základnej verzie Nordenu 901.

129380norden-901-expedition-2023.jpg

TEXT: MASSIMO, FOTO: HUSQVARNA

Buďte s nami v kontakte

Komentáre