Juraj Varga víťaz Baja Aragon 2023

39.ročník Baja Aragón 2023 – FIM svetového pohára Baja rally pozná po sobote svojich víťazov. S potešením môžeme konštatovať, že víťazom kategórie QUAD sa stal úspešný slovenský jazdec Juraj Varga, ktorý na štvrtýkrát v Španielsku zvíťazil, GRATULUJEME!

Juraj Varga víťaz Baja Aragon 2023

Podujatie bolo pre nedeľňajšie voľby v španielsku skrátená a tak sa išlo len dva dni, miesto plánovaných troch, v rámci ktorých jazdci absolvovali takmer 500 km. Po prvom dni Juraj figuroval na druhom mieste, ale v sobotňajšej etape Juraj Varga zajazdil famózne a získal cenné prvenstvo.

Juraj Varga: " Myslím, že to bol jeden z mojich najlepších pretekov. Pred poslednou etapou som strácal na prvého cez štyri minúty, takže bola len malá šanca vyhrať. V polovici sobotňajšej etapy na tankovaní som dostal informáciu, že už je rozdiel len minútu, takže posledných 90 kilometrov som dal do toho všetko a v cieli bol z toho vedenie s náskokom jednej minúty. V roku 2018 bol práve v Španielsku môj prvý štart na rally pretekoch. Potom sme tu štartovali ešte dvakrát, ale všetky preteky v Aragone sme končili s technickou poruchou, takže sme už tieto preteky považovali za zakliaty. O to viac si cením toto víťazstvo. Ďakujem svojmu tímu: René Šilák, Roland Benďák, Enrik Péter."

obrazok2.jpg

Na druhom mieste skončil Kevin Giroud z Francúzska, víťaz tohtoročného Dakaru a na treťom domáci Toni Vingut.
Seriál FIM World cup BAJA 2023 pokračuje 10.-12.augusta 2023 v Maďarsku – populárna Hungarian Baja.

Výsledky podujatia: https://www.atodomotor.com/online/2023/bajaaragonmotos/general/TR/CT2/

Zdroj: SMF

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre