MotoGP 2016 - ​VC Českej Republiky

V prvej časti preteku dominovala Ducati, Yamaha s Hondou sa trápili a Lorenzo dostal kolo. Cal Crutchlow jazdil tak rýchlo, že ho museli brzdiť vlastní.

MotoGP 2016 - ​VC Českej Republiky

Pretek na 22 kôl začal na mokrých pneumatikách, ale nik nevedel, či tak aj skončí. Z prvého radu – Marquez, Lorenzo, Iannone najlepšie odštartoval Iannone. Marc Marquez sa hneď v prvej pravej pretlačil do vedenia a pretek viedol dva kolá. Yamahe sa nedarilo ani za mak, Rossi po prvom kole klesol na dvanástu priečku a voda s Lorenzom sa nenávidia ako penicilín s chrípkou. Z druhého roštu sa postupne odsúval na šestnáste miesto, ale pozor, všetko sa dá ešte zhoršiť. Sedem kôl pred koncom zaletel do boxov po druhú motorku, čo nepochopili ani mechanici a pre istotu o dva kolá dobehol na kus reči ešte raz.

99jorgelorenzoespgp1610galleryfulltopfullscreen.jpg

Na mokrej trati sa v čele diali veci. Marc prestal stíhať Ducatkám a hneď tri sa mu vzdialili za oblakom zvírenej vody. Prvú šikoval Dovizioso, druhú Iannone a tretiu Redding, ktorý musí mať v rodine vodníka, lebo v týchto podmienkach sa mu darí. Postupom času začala trať trošíčku osychať, Iannone sa dostal na prvé pred Doviho, Redding stále tretí a Honda v nedohľadne. Potom zazvonil zvonec a rozprávke o trochu šťastných Ducatkách bol koniec. Prvý išiel dolu pre technický problém smoliar sezóny Dovizioso. V boxoch sa do presadnutia na druhú motorku nemal a niet sa mu čo čudovať. V hre tak zostali dva želiezka. Ibaže čím bližšie bola šachovnica, tým väčšie kusiská prednej pneumatiky odpadávali z Iannoneho stroja.

04andreadoviziosoita29andreaiannoneita45scottreddingenggp1582galleryfulltopfullscreen.jpg

Cal Crutchlow zajazdil v Brne svoj životný pretek. Päť kôl po štarte začal z pätnástej pozície šplhať neuveriteľne rýchlo vpred. Predbehol Rossiho, Pettruciho, Marqueza a mnohých ďalších kým prišlo na stíhaciu jazdu tretieho Barberu. Tá netrvala vôbec dlho. Cal bol razom nalepený na vedúcej trojici. Šéf stajne ho ukludňoval spoza plotu na cieľovke a doposiaľ stále prvý Iannone sa musel neveriacky otočiť, aby sa na vlastné oči presvedčil, aké peklo sa deje za ním.

gp2526egalleryfulltopfullscreen.jpg

Rossi z dvanásteho miesta nezahodil pretek a čakal. Podobne ako Crutchlow aj on zlepšoval svoje vyhliadky kolo za kolom až sa postupne prebojoval na štvrté miesto pred Marqueza sedem kôl pred koncom preteku. Vtedy sa po druhej zastávke v boxoch dostal späť na trať Lorenzo a nezvyčajne dostal kolo. Iannoneho okrídlený stroj bol na tom čoraz horšie a horšie až napokon podľahol tlaku Crutchlowa, prepadol sa na druhé miesto, tretie, štvrté aby cez cieľ preletel až osmy.

46valentinorossiita99jorgelorenzoespgp2587galleryfulltopfullscreen.jpg

Prvú zlatú trofej v MotoGP si odniesol z Brna Cal Crutchlow, druhý prešiel cieľom Valentino Rossi, ktorý sa aj vďaka kixom Lorenza posunul v celkovom poradí na druhé miesto šampionátu. Tretie miesto v preteku ukontroloval Marc Marquez a jeho vedenie v celkovom poradí je stále neohrozené.

g0994025egalleryfulltopfullscreen.jpg


foto: motogp.com






Buďte s nami v kontakte

Komentáre