Nový elektrický motokros Stark Varg

Elektrický pohon nám zatiaľ dáva najväčší zmysel v teréne, kde určite každý ocení extra tichý pohon. Španielsko -švédsky startup Stark Future predstavil veľmi zaujímavý prototyp elektrického MX bajku s označením Varg.

Nový elektrický motokros Stark Varg

Varg vraj v preklade zo švédskeho jazyka znamená silného vlka - to len tak na okraj. Každopádne značka Stark Future postavila prvé prototypy svojho elektrického motokrosového motocykla Varg a sľubuje výkon a jazdné zážitky, aké tu ešte neboli. Výkon 80 koní je o 30% viac ako tradičná benzínová 450-tka a krútiaci moment 938 Nm sa nedá porovnávať vôbec s ničím. Pričom pomocou aplikácie môžete nastavovať výkon, presne podľa požiadaviek a schopností jazdca.

stark-varg-9.jpg

stark-varg-3.jpg
stark-varg-4.jpg
stark-varg-2.jpg
stark-varg-6.jpg

stark-varg-10.jpg

Kapacita batérie je až 6 kW a váha celého článku len 32 kg, čo sú celkom revolučné hodnoty. A tak Stark Varg sľubuje 30 minút v tom najostrejšom nasadení alebo až 6 hodín jazdenia ľahkého offroadu. Hmotnosť 110 kg je plne porovnateľná so štandardnými MX 450-tkami, rovnako ako plne nastaviteľný podvozok Kayaba s 310 mm zdvihmi pruženia. Motocykel už sa dá v tejto dobe predobjednať, cena je nastavená na 12.000 eur.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre