Môžeme sa tešiť na menší Niken?

Yamaha vstúpila so svojim modelom Niken do úplne nového segmentu trojkolesových motocyklov. Teraz vraj pripravuje menšiu trojkolku Niken 300.

Môžeme sa tešiť na menší Niken?

Yamaha po svojej trojkolesovej prvotine - skútri Tricity predstavila pre rok 2018 svoj jedinečný Niken 900 s motorom z MT-09. Ten je vraj pre tento rok beznádejne vypredaný, čo jednoznačne naznačuje, že sa Yamaha vydala správnou cestou. A už teraz sa začína šepkať o ďalšej trojkolke Yamaha, konkrétne o malej tristovke. Z portfólia motorov Yamaha by sme možno ako ďalšieho nástupcu očakávali skôr nejakú sedemstovku s dvojvalcovou pohonnou jednotku MT-07, no aj malá tristovka dáva v časoch veľmi obľúbenej kategórie vodičákov A2 veľký zmysel. V niektorých krajinách stačí aj na takto silnú trojkolu automobilové vodičské oprávnenie B, u nás na to potrebujete jednoznačne klasický motocyklový vodičák príslučnej kategórie podľa výkonu motora.

Motor novej trojkolky Niken 300 by mal byť radový dvojvalec s objemom 321 ccm, ktorý pochádza z naháča MT-03 a superšportovej YZF-R3. Nový Niken by mohol byť predstavený už na októbrovej výstave Intermot v Kolíne.

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre