​CUSTOM: HUSQVARNA FE 501

Medzi customovými motorkami zatiaľ veľa strojov Husqvarna nenájdeme. No táto FE 501 je jednoznačne bomba a milánska dielňa Deus Ex Machina môže byť právom hrdá na svoj výtvor.

​CUSTOM: HUSQVARNA FE 501

Ostré enduro

Na prvý pohľad som si myslel, že sa jedná o prestavbu nejakej klasickej Husqvarny, minimálne niečo z osemdesiatych rokov prerobené v štýle moderného scramblera. No až pri dôkladnejšom pozorovaní som pod veľkou nádržou zbadal súčasný ostrý offroad, súťažné enduro FE 501. Jednoznačne výborný technický základ na poriadny scrambler, o tom žiadna. Motor s výkonom viac ako 60 koní s touto motorkou bude zametať nielen v teréne, ale určite aj v meste na asfalte. No postaviť okolo moderného kvapalinou chladeného motora klasický stroj – to je skutočná výzva.

customhusqvarnafe5011.jpg

Deus Husky Rally

Požiadavka švédskeho klienta na stavbu retro rallye scramblera bola aj pre takúto zabehnutú dielňu, akou je Deus Ex Machina poriadnou výzvou a trvalo celé 4 mesiace, kým modrý stroj s označením „The Ranger" uzrel svetlo sveta. Nádrž je vlastnoručne ručne vyrobená z hliníka a modrá farba v špecifickom odtieni bola namiešaná tak, aby presne ladila so zákazníkovým Range Roverom. Rovnako vlastnými rukami v milánskom Deuse je vyrobené aj kožené sedadlo a jednoduché hliníkové blatníky na prednom i zadnom kolese. Predné koleso je zmenené na menšiu 19-tku, vzadu zostala originálna osemnástka, obidve obuté v štupľoch, tak aby boli stále zachované terénne schopnosti originálnej FE 501.

customhusqvarnafe5011.jpg
customhusqvarnafe501.jpg
customhusqvarnafe5013.jpg
customhusqvarnafe5018.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre