Francúzi po piatykrát v rade

Svetový motokros má za sebou neodmysliteľnú bodku za sezónou v podobe tradičného Motocross des Nations – motokrosu národov, alebo, ak chcete, majstrovstiev sveta družstiev. 72. ročník prestížneho podujatia sa odjazdil v prvý októbrový víkend v zámorí, na trati RedBud.

Francúzi po piatykrát v rade

Na prvenstvo si pochopiteľne robilo zálusk viacero favorizovaných tímov, vrátane domácich Američanov, či silných Holanďanov na čele s čerstvým majstrom sveta Herlingsom. Pochopiteľne, Francúzi chceli nadviazať na úspechy v minulých sezónach a pridať do zbierky piaty titul v rade. A to sa im nakoniec aj podarilo. Podmienky po celý víkend sťažoval dážď, no ani to neodradilo desiatky tisíc fanúšikov od návštevy týchto pretekov, na ktorých sa zišli národné tímy viac ako tridsiatich krajín. Samozrejme, miestenku v nedeľnom finále malo len 20 najlepších trojíc. Od štartu prvej rozjazdy skvele vyrazil Jeffrey Herlings a po zisku holeshotu získal aj prvenstvo. Jeho krajan Calvin Vlaanderen sa však zranil a to bol hlavný dôvod, prečo Holanďania mohli na titul zabudnúť. Vo všetkých troch jazdách stáli na najvyšších stupienkoch práve Holanďania – v prvej jazde spomínaný Herlings, v druhej Coldenhoff a v tretej opäť Coldenhoff tesne nasledovaný Herlingsom. Výsledky tretieho člena tímu však pochopiteľne chýbali a Holandsko sa tak nakoniec muselo uspokojiť s treťou priečkou.

coldenhoff.jpg
coldenhoffherlings.jpg
Budúcoročný Motokros národov bude v Assene a domáca pôda by mohla Holanďanom pomôcť k lepšiemu výsledku. Druhý skončil Taliansky tím, prvenstvo napokon len s dvojbodovou výhodou vybojovalo trio Francúzov Gautier Paulin, Dylan Ferrandis a Jordi Tixier.
ita-lupino.jpg
paulin.jpg
Paulin sa z úspechu očividne tešil: "Je to úžasný pocit vyhrať s francúzskym družstvom piaty titul v rade. Nenachádzam slová, taký som šťastný. Podmienky v RedBud mali počas celého víkendu ďaleko od ideálnych, ale vyťažili sme z toho čo sa dalo. Zisk tejto trofeje je ten najlepší spôsob ako ukončiť dlhú sezónu."
fra.jpg

Desiatka najlepších tímov: 1. Francúzsko, 2. Taliansko, 3. Holandsko, 4. Austrália, 5. Veľká Británia, 6. USA, 7. Belgicko, 8. Španielsko, 9. Estónsko, 10. Nemecko




Buďte s nami v kontakte

Komentáre