Nový Triumph Speed Triple RS

Triumph Speed Triple je na trhu už niekoľko sezón, takže sa chlapci v anglickom meste Hinckley rozhodli, že ho takto na začiatku roku vymenia. Za nový Speed Triple a to hneď v dvoch verziách: S a RS.

Nový Triumph Speed Triple RS

Speed Triple je na trhu už 24 rokov a za ten čas sa z neho stala ikona medzi naháčmi v štýle streetfighter. Tento pouličný bojovník s krásnym hliníkovým rámom, jednoramennou kyvkou, dvoma svetlami, troma valcami pod nádržou a výfukmi pod sedadlom je stále rovnako verný svojmu imidžu a životnému poslaniu, ktorým je zábavná športová jazda.

ba8i0890sgrdrt2935aa77.jpg

Teraz na začiatku sezóny 2018 prináša Triumph dosť nečakane dvojicu nových modelov S a RS. Výrazne upravený trojvalec má až 150 nových dielov a ponúka výrazne vyšší výkon 148 koní namiesto 135 koní ú minuloročného modelu. Druhou veľmi výraznou zmenou je úplne nová plne farebná 5 palcová TFT prístrojovka, ktorá s pomocou nových ovládačov na ľavej strane riadidiel výrazne zjednodušuje ovládanie celého systému motocykla. Svetlá síce nie sú Full LED, ale ponúkajú aspoň denné LED svietenie. Okrem vylepšenej trakčnej kontroly pribudlo vo výbave aj zákrutové ABS. A model RS ponúka v základe už aj bezkľúčové štartovanie.

dsc9624grdrt2935aa77.jpg

Čo sa týka podvozku, model S používa vylepšené plne nastaviteľné pružiace komponenty Showa, no a RS má ešte namakanejšie komponenty Öhlins. Obidva modely sú vybavené prednou radiálnou dvojkotúčovkou Brembo M4.34. Okrem technických rozdielov má model RS aj niekoľko dizajnových vychytávok ako napríklad karbónvoý predný blatník a bočné panely. Suchá hmotnosť modelu RS je o 3 kg nižšia ako u verzie S (189 vs 192 kg).

0o6a8298grdrt2935aa77.jpg


Buďte s nami v kontakte

Komentáre