Quintanilla a Husqvarna oslavujú

Po poslednom kole svetového šampionátu crosscountry rallies bol za majstra sveta korunovaný Pablo Quintanilla, ktorý tak obhájil svoje vlaňajšie prvenstvo.

Quintanilla a Husqvarna oslavujú

Čilský jazdec z tímu Rockstar Energy Husqvarna Factory síce záverečné podujatie sezóny nevyhral, no aj šieste miesto mu stačilo k celkovému zlatu. Bolo to však otvorené až do konca a naviac poriadne tesné. O titule majstra sveta sa definitívne rozhodlo až na poslednom kole šampionátu – na OiLibya Rally v Maroku.

39174kin7748.jpg
Favoritov na celkové prvenstvo bolo viacero, k jedným z nich patril napríklad aj Kevin Benavides na Honde, ktorému by „stačilo" vyhrať, zatiaľ čo Quintanilla by mal skončiť nižšie ako na šiestej priečke. Vyhral napokon Rakúšan Walkner, ale titul v konečnom dôsledku zostal v rukách Quintanillu, ktorý v sezóne získal spolu 100 bodov. Benavides zaostal v súčte bodov naozaj tesne – jeho skóre bolo 97 bodov. 94 bodov nazbieral Mathias Walkner, ktorý tak získal bronz.

39188kin8299.jpg
Pablo Quintanilla sa k svojmu druhému titulu v rade vyjadril: „Som nadšený z obhajoby. Tohtoročná marocká rally bola z tých náročnejších a s problémami počas druhého dňa, kedy sa rozdávali penalizácie, som sa musel poriadne sústrediť na môj jediný cieľ – obhajobu titulu. Nepoľavoval som až do konca a vo všetkom sa mi tak nejak darilo – veril som si v navigácii, výborne som sa cítil na motorke. Je to dobré znamenie pred blížiacou sa Rally Dakar."

39164kin8188-kopiajpg.jpg



Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre