Zásah do čierneho - Vespa 946 Emporio Armani

Vespa 946 je asi najluxusnejšia motorka, na ktorej u nás môžete jazdiť s obyčajným automobilovým vodičákom...

Zásah do čierneho - Vespa 946 Emporio Armani

Namietate, že 946-ka nie je motorka, ale „len" skúter? To je síce pravda, ale slovíčko „len" v tomto prípade vôbec nie je na mieste. Značka Vespa ako taká nie je bežnou tuctovkou, ide skôr o fenomén, imidžovú záležitosť, alebo, ak chcete, kultový stroj. A model 946 stojí na vrchole ponuky tejto talianskej značky. Pri výrobe tejto exkluzivitky je vysoký podiel ručnej práce a to spolu s ušľachtilými materiálmi dáva stroju punc jedinečnosti. Výrobca si dal záležať aj na samotnom vývoji a dizajnérom sa podarilo spojiť eleganciu rokov minulých s modernými líniami.


Číslo 946 v názve je odkazom na rok 1946, kedy sa ikona menom Vespa začala vyrábať. Vtedy bolo hlavným zámerom tvorcov priniesť lacné a dostupné vozidlo pre vojnou zničenú krajinu. Dnes už „ľudová" filozofia vo Vespe neplatí, práve naopak. Výrobca si je vedomý atraktivity svojich výrobkov a osloviť chce náročnejšiu klientelu s vycibreným vkusom. Novinkou pre sezónu 2016 je temné čierne prevedenie s prívlastkom Emporio Armani. Ten na bokoch kapotáže nie je náhodou. Koncern Piaggio spojil svoje sily s ďalšou ikonou talianskej módy a výsledok vidíte na fotkách. Armani nekričí do sveta vyzývavými tvarmi a nápadnými doplnkami. Dáva si však záležať na kvalite použitých materiálov, čistote tvarov a v neposlednom rade na farbe.



Zdá sá vám táto 946-ka obyčajná sivá? Nie je to celkom tak, vraj má nádych tmavej zelenej, čo však vidno len pri tom správnom svetle. Vzhľad vkusne dopĺňajú kovové diely s matným povrchom a také výrazné dizajnové prvky, ako je kožené sedadlo v luxusne pôsobiacom hnedom odtieni a k nemu zladené ručne šité rukoväte riadidiel. Nenechajte sa pomýliť „starodávnym" nádychom, Vespa 946 je maximálne moderné vozítko. Na pohon slúži štvortaktný trojventilový jednovalec s malým apetítom, no dostatočnou dynamikou do mestskej premávky. Osvetlenie sa spolieha na LED technológiu, prístrojovku tvorí LCD displej, na brzdovom systéme nechýba ABS... A nenechajte sa tiež pomýliť „jednoduchým" vzhľadom. Toto dielo nie je žiadna tuctovka a osloviť by malo predovšetkým náročnejšiu a solventnejšiu klientelu. Napriek nie malej cene 9.999 eur si však prvé kusy našli svojich majiteľov už aj na Slovensku. Ďalšie kúsky ešte čakajú v predajni.

04-vespa-946-emporio-armani.jpg
23-vespa-946-emporio-armani.jpg
12-vespa-946-emporio-armani.jpg
01-vespa-946-emporio-armani.jpg
05-vespa-946-emporio-armani.jpg


Buďte s nami v kontakte

Komentáre