Časopis Svet motocyklov november 2023

Do stánkov dorazilo ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov, tak prajeme príjemné čítanie počas dlhých jesenných večerov! A čo v ňom nájdete?

Časopis Svet motocyklov november 2023

EDITORIAL

AKTUALITY

TEST MV AGUSTA BRUTALE 1000 RR

Ak by som si mal vybrať motorku, ktorá ma za posledný rok najviac chytila za srdce, asi by som v tom mal celkom jasno. Bola by to motorka, pri ktorej mi pri 10.000 otáčkach úplne prirodzene začali slziť oči, napriek tomu, že som mal zatvorený priezor na prilbe. Slzy šťastia, možno aj slzy strachu, ale určite hlavne slzy z návalu extrémnych emócií.

1213.jpg

NAJMENŠIA A NAJVÄČŠIA NOVINKA SEGWAY

Značka Segway len nedávno vstúpila na trh štvorkolesových terénnych špeciálov a už prichádza s ďalšími novinkami. Rozširuje sa ponuka klasických menších štvorkoliek, ale aj sortiment extra veľkých pracovných side by side.

1617.jpg

NOVINKY 2024

25 ROKOV SUZUKI GSX-R1300 HAYABUSA

Mám pocit, že o tejto motorke je už škoda niečo hovoriť. Hayabusa je tak notoricky známa, že vás žiadnou novou informáciou neprekvapím, ale pokúsim sa. V roku 2024 oslavuje neskutočných 25 rokov od svojho zrodenia s modelovou generáciou 1999.

POROVNÁVACÍ TEST: HONDA XL750 TRANSALP VS. CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS DCT

Segment motocyklov Adventure zaznamenal v posledných rokoch veľký rozmach. Vlajkovou loďou značky Honda v tejto kategórii je model CRF 1100L Africa Twin vo verzii Adventure Sports. Tento rok rozšírila ponuku znovuzrodená legenda XL750 Transalp a tak pred zákazníkmi stojí otázka či majú rovno zainvestovať do oveľa drahšieho modelu Africa Twin, alebo im bude stačiť mimoriadne schopná novinka s oveľa lepším pomerom ceny a výkonu. Pre ľahšie rozhodovanie prinášame naše poznatky z priameho porovnania.

3031.jpg

PREDSTAVENIE: YAMAHA XSR900 GP

Milujem osemdesiate a deväťdesiate roky! Toto bola jednoznačne tá najlepšia éra superšportových motoriek. Najsilnejšie posuny vo vývoji sa odohrávali práve v týchto rokoch. Bez elektroniky a tuším aj bez aerodynamiky – tučné, superšporty osemdesiatych – cítim pri tom veľmi silnú nostalgiu. A presne na túto notu teraz zahrala Yamaha so svojou XSR900 s úplne novou verziou GP.

3637.jpg

EXKLUZÍVNY TEST: BMW R 1300 GS

Etalón. Dokonalá motorka. Haraburda. Imidžovka. Spoločenský status. Traktor. Najuniverzálnejší stroj. Nesmrteľná motorka. Krížnik. Taxík. Hroch. Terminátor. Unstopable enduro. BMW GS je žijúca legenda. Teraz sa píše nová kapitola jej dejín. Je jedno, či ste enduráci, čopráci, športovci, či turisti. Toto je skrátka povinné čítanie základnej motorkárskej školy.

3839.jpg

PREDSTAVENIE: TRIUMPH THRUXTON FINAL EDITION

Modelový rad Thruxton by čoskoro oslávil šesťdesiatiny. Žiaľ, zároveň sa aj lúči. Premiéru mal v roku 1964 a modelový rok 2024 bude vraj jeho posledným. Bodkou za úspešnou kariérou bude luxusná verzia s označení Final Edition, ktorá s k dílerom dostane už na jar.

TEST: SUZUKI V-STROM 800 DE

Značka Suzuki tento rok vypustila do sveta prekvapivo veľa noviniek. Medzi nimi hrajú prím dve osemstovky. Okrem športového naháča GSX-8S japonský výrobca uviedol na trh cestovné enduro strednej triedy V-Strom 800 DE. Mohli by ste si myslieť, že písmeno „V" znamená V-Twin, ktorý poháňal všetky modely V-Strom od roku 2002. Teraz v ňom však pulzuje úplne nový radový dvojvalec.

4647.jpg

CUSTOM HONDAXL250 ZROKU1972

Do rubriky custom sa snažím pre zachovanie čo najväčšej pestrosti väčšinou vyberať rôzne typy stavieb. Ale akonáhle natrafím na nejaký krásny čistý retro scrambler, moja nezaujatosť ide bokom. A vyberám to, čo ma nadchne najviac zo všetkého – jednoduchosť, tradičné enduro tvary a sedemdesiate – osemdesiate roky. Toto je môj štýl.

5051.jpg

TEST: DUCATI PANIGALE V4 R

Ahoj! Som Chuck Norris a dnes mám pre vás novinku. Čo by ste povedali, keby som vám prezradil ako schudnúť, zlepšiť si metabolizmus, získať novú energiu a byť vo forme? Je to naozaj jednoduché. Stroj, ktorý používam, je účinný. Jeho meno je Total Gym V4 R. A viete čo je na tomto stroji úžasné? Dokáže nahradiť celú posilňovňu. Cvičíte s vlastnou hmotnosťou, tá vám poskytne vždy optimálnu rezistenciu. Tento stroj je dokonalou tajnou zbraňou na udržanie fyzičky. Volajte ihneď a objednajte si svoj úplne nový Total Gym V4 R.

5253.jpg

LEGENDY MOTOŠPORTU: ANDREA DOVIZIOSO

Andrea Dovizioso je jedným z najúspešnejších moderných jazdcov MotoGP. Na svojom konte má veľmi expresívny pretekársky životopis. Počas svojej kariéry sa stal majstrom sveta v triede 125 ccm v roku 2004, známy je však najmä vďaka pôsobeniu v tíme Ducati MotoGP, kde sa hneď trikrát po sebe umiestnil na druhom mieste šampionátu za Marcom Marquezom

REPOTÁŽ: ITALIAN BIKE WEEK 2023

Lignano Sabbiadoro pri Udine, na severe Talianska je obľúbenou dovolenkovou destináciou aj pre Slovákov. Mesto a jeho okolie pravidelne hostí aj známe podujatie Biker Fest International, ktoré má za sebou už 37. ročník a patrí k top akciám v úvode sezóny. Prečo túto lokalitu nevyužiť aj na záver motocyklovej sezóny?

TEST: KYMCO AK 550

Po niekoľkoročnej prestávke, kedy značka Kymco zastúpenie na našom trhu nemala, sa na Slovensko vlani opäť vrátila. Úplne začiatky boli opatrné, najskôr len s niekoľkými modelmi kubatúry 125, no veľmi rýchlo si k nám cestu našli aj podstatne objemnejšie modely. Vyskúšali sme si luxus maxiskútra – môžeme rovno povedať, že vlajkovú loď medzi skútrami značky Kymco.

NOVÁ ÉRA PRE MARQUEZA

Meno Marc Marquez je za posledných niekoľko dní hádam najskloňovanejším menom naprieč celým svetom a dokonca nielen v motor-športovom prostredí. A dôvodom nie sú Marcove výkony, nebodaj ďalšie zranenie, ale fakt že motocykle Honda sú za posledných zopár rokov jedny z najhorších v celom štartovom poli kategórie MotoGP. Tento fakt dohnal 8 násobného majstra sveta k hádam najvážnejšiemu rozhodnutiu jeho doterajšej pretekárskej kariéry..

6465.jpg

TEST: GAS GAS 2024

GasGas má rovnako ako KTM a Husqvarna v roku 2024 úplne novú generáciu svojich enduro modelov. A s ročným oneskorením v porovnaní so svojimi korporátnymi dvojičkami má červená značka súčasne aj úplne novú generáciu motokrosových modelov. Všetky tieto novinky sme si mohli vyskúšať na oficiálnej prezentácii s názvom United in Dirt na obľúbenej trati v Kopernici.

6869.jpg

PREDSTAVENIE: NOVINKY FINNTRAIL

Pokiaľ zrovna nemáte side by side s uzavretou kabínou, na bežných UTV, ale predovšetkým na štvorkolkách musíte myslieť na ochranu pred nepriazňou počasia, pred vodou, pred blatom, ale aj pred chladom. Nehovoriac o tom, že pracovné štvorkolky, ako z ich označenia vyplýva, používame často aj na prácu a vtedy sú na výstroj jazdca kladené ešte vyššie nároky. Estónska značka Finntrail má na takéto podmienky riešenie. Viacero riešení...

7273.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre