Svetový „Trial národov“ (FIM Trial des Nations) sa nezadržateľne blíži

Počas nadchádzajúceho víkendu 22.-23. septembra sa český Sokolov stane dejiskom svetového „trialu národov" za účasti až dvadsiatich troch tímov z celého sveta. Medzi nimi nebudú chýbať ani slovenskí reprezentanti Vladimír Kothay, Šimon Sordyl, Milan Gurín, ktorí budú našu trikolóru hájiť v triede International.

Svetový „Trial národov“ (FIM Trial des Nations) sa nezadržateľne blíži

Podujatie tohto svetového formátu sa do Českej republiky vracia po dlhých 30-tich rokoch. Nepochybne bude i tento rok víkend v ČR, v Sokolove pre všetkých účastníkov tohto šampionátu veľkou „trialovou olympiádou".

Slovenský tím sa na tomto vrcholnom svetovom tímovom podujatí zúčastní po tretíkrát, pričom poslednýkrát to bolo už pred siedmimi rokmi v talianskom Tolmezze – Trial národov 2011.

Na Trial des Nations sa bude o svetovú trofej bojovať v troch kategóriách – hlavná mužská kategória, ženská kategória a kategória International, v ktorej, ako sme uviedli vyššie, bude štartovať i Slovensko v zložení – Vladimír Kothay, Šimon Sordyl a Milan Gurín, ml. Fanúšikovi tejto motocyklovej disciplíny je viac než jasné, že papierovým lídrom hlavnej kategórie bude španielsky tím v zložení Toni Bou (tohtoročný majster sveta), Jaime Busto a Jeroni Fajardo. Avšak nič nie je isté, štartová listina sľubuje naozaj kvalitné súboje. Medzi ženami je jasným favoritom taktiež tím Španielska a i tím Veľkej Británie. Tieto dva tímy sa prakticky striedajú pri zisku svetovej trofeje od roku 2000, kedy sa po prvýkrát na triale národov predstavila súťaž ženských tímov. Trieda International je vždy silne bojovná a neuveriteľne konkurencie schopná. Tento rok si bude chcieť nejeden tím vybojovať svoj titul, najviac asi Austrália, Amerika či tím organizujúcej krajiny Českej republiky. Pevne veríme, že i našej trojici jazdcov sa v konkurencii 16-tich krajín sveta bude dariť a že sa popasujú s nástrahami tratí v okolí mesta Sokolov.

Poďme si však predstaviť našich reprezentantov:

Vladimír Kothay: náš najlepší slovenský trialový jazdec, tento rok opäť obhájil svoj titul majstra Slovenskej republiky bez rozdielu triedy, dlhoročný účastník majstrovstiev Európy v triale, svoje dlhoročné jazdecké skúsenosti zúročil v roku 2015, kedy sa stal majstrom Európy vo svojej kategórii „Over 40", v roku 2016 sa v tejto istej kategórii stal vicemajstrom a minulý rok sa umiestnil na bronzovej priečke.

Šimon Sordyl: mladý talentovaný trialista od Nitry, ktorý pomaly dýcha Vladovi na chrbát, nakoľko v športovej sezóne 2018 súperia v rovnakej kategórii, na slovenských trialových šampionátoch v tejto sezóne sa Šimon v drvivej väčšine umiestňoval na pódiových priečkach, čo mu prinieslo titul vicemajstra Slovenskej republiky s tesným rozdielom za Vladom.

Milan Gurín: trialový jazdec z púchovskej doliny, ktorý si vybojoval svoju miestenku v tíme na tohtoročnej trialovej olympiáde vďaka výborným výkonom v seriáli MM SR Trial 2018, no Milan sa už od útleho detstva venuje trialu o čom svedčí i dlhoročná účasť na podujatiach SMF.

trialdesnations2018sokolovposter.jpg

Manažérom a vedúcim výpravy SR je viceprezident SMF pre Trial Milan Kollár, ktorý bude spolu s Jánom Gurínom plniť na šampionáte i funkciu asistentov jazdcov tímu.
V piatok 21.9. je na programe administratívna a technická prebierka jazdcov, prvé kvalifikačné tréningy odštartujú v sobotu od 9:00 hod. Ostrý štart prvého jazdca je naplánovaný na nedeľu 23.9.2018 o 10:00 hod.

Určite si nenechajte ujsť zápolenie dvadsiatich troch svetových tímov na jednej trati u našich južných susedov.

Priebeh z podujatia Trial des Nations je možné sledovať prostredníctvom bezplatnej aplikácie TrialGP LIVE, TrialGP.com a cez ich kanály sociálnych médií.

Viac informácii nájdete na oficiálnom webe podujatia: https://www.trialgp.com/index.php/trial-des-nations-2

.

zdroj: TS - smf.sk

Buďte s nami v kontakte

Komentáre