Vaculík laureát Krištáľového krídla 2023!

V sobotu 16. marca boli v budove Slovenského národného divadla v Bratislave odovzdané ocenenia laureátom Krištáľového krídla za rok 2023. Organizátori ocenili významné osobnosti Slovenska za predchádzajúci rok v desiatich kategóriách, plus bola odovzdaná jedna mimoriadna cena.

Vaculík laureát Krištáľového krídla 2023!

Organizátori ocenili významné osobnosti Slovenska za predchádzajúci rok v desiatich kategóriách, plus bola odovzdaná jedna mimoriadna cena. My gratulujeme nášmu úspešnému "speedway" jazdcovi Martinovi Vaculíkovi, ktorí získal ocenenie v kategórii Šport a stal sa po Štefanovi Svitkovi (r.2021) druhým motocyklovým jazdcom, ktorý je držiteľom tohto prestížneho ocenenia.

V desiatej kategória Šport odovzdal Krištáľové krídlo laureátovi, Martinovi Vaculíkovi, bronzovému z prestížneho seriálu majstrovstiev sveta Speedway Grand Prix 2023, minister cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky Dušan Keketi.

„Je treba makať, aby výsledky boli čo najlepšie. Teraz som plný rôznych emócií. Je to pre mňa veľká pocta," povedal pri preberaní ocenenia Martin.

Aj týmto ocenením sa motocyklový šport a plochá dráha Žarnovica pripomenuli, že sú tu a že máme takéhoto svetového pretekára akým Martin Vaculík je.

Laureáti 27. ročníka Krištáľového krídla za rok 2023

Divadlo a audiovizuálne umenie: Jana Oľhová
Filantropia: Alexandra Hovancová
Publicistika a literatúra: Peter Kršák
Hudba: Martin Valihora
Výtvarné umenie: Ašot Haas
Medicína a veda: Juraj Payer
Hospodárstvo: Artur Gevorkyan
Inovácie a startupy: Juraj Masár a Veronika Kolejaková
Populárna hudba: HEX
Šport: Martin Vaculík
Mimoriadna cena: Marika Gombitová

Zdroj: SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre