Svet motocyklov- december 2017

Posledné tohtoročné vydanie časopisu SVET MOTOCYKLOV sa už nachádza na stánkoch. Prinášame vám náhľad toho, čo v ňom nájdete.

Svet motocyklov- december 2017

AKTUALITY

VIANOČNÁ PONUKA PREDAJCOV

1213.jpg

PREDSTAVENIE: HONDA CB1000R

Ani jedno, ani druhé... CB-čka síce zámerne vyzerá stroho, ale nedá sa len tak jednoducho-stroho opísať, či pomenovať. Na začiatok môžeme konštatovať, že u Hondy sme zvyknutí na konzervatívnejší prístup a týmto pomerne odvážnym počinom značka príjemne prekvapila.

POROVNÁVACÍ TEST: KAWASAKIZ900 VS. SUZUKIGSX-S750

Kategória naháčov vyššej strednej triedy sa v posledných rokoch teší veľkému záujmu. Niet divu, že o nové prírastky nie je núdza. V nabitej triede tento rok slušne zamiešali karty dve novinky z produkcie japonských značiek Kawasaki Z900 a Suzuki GSX-S750. Aj keď sa trocha líšia zdvihovým objemom motorov a dosahovanými parametrami, jedno majú spoločné: za prijateľnú cenu ponúkajú naozaj veľa zábavy.

1819.jpg

PREDPLATITEĽSKÁ SÚŤAŽ

TEST: BMW R NINET URBANG/S

Dobre už vraj bolo, hovorievajú starí ľudia. Niečo pravdy na tom určite je. A práve preto sa všetci snažíme vrátiť do minulosti, do mladosti. Ženy to robia omladzujúcimi kúrami a nákupmi drahej kozmetiky. A my máme na to svoj recept. Nie je síce lacnejší, no oveľa účinnejší. Retro motorky, s ktorými zažívame dokonalý návrat do starých dobrých čias.

VÝSTAVA EICMA 2017

História výstavy Eicma už má za sebou „nejaký ten rok", po prvýkrát sa konala už pred viac ako storočím, presnejšie v roku 1914. V prvej polovici novembra tohto roku sa otvorili brány motocyklového veľtrhu už po 75. raz.

3435.jpg

PREDSTAVENIE KAWASAKI Z900RS

Kawasaki to všetkým natrela! Jej nové retro Z900RS je strelou do čierneho. Dizajn minulosti a technika súčasnosti. Športová Z900 má svoju retro sestru, ktorá vyzerá ako zo sedemdesiatych, no jazdí presne tak, ako skutočná športová motorka z roku 2018.

TEST: KTM 125 DUKE & APRILIA TUONO 125

Kto sa hrá, nerobí neporiadok, hovorí jedno staré porekadlo. Tak sa poďme zahrať! Na čo? Napríklad na naháňačku. Motorky do 125 ccm sú určené hlavne pre mladých začínajúcich jazdcov s vodičákom A1. No s týmito dvoma hračkami sme sa počas nášho testu poriadne ponaháňali aj my v redakcii.

4445.jpg

CUSTOM SCOUT FTR

Dnes som si do rubriky moderných customov vybral takéto dve krásavice, ktoré sa objavili v stánkoch jednotlivých výrobcov na výstave EICMA. Nejedná sa ani tak o customy, ako o veľmi vydarené prototypy s customovou príchuťou. Prvým z nich je Indian Scout vo flat track prevedení s označením FTR 1200 Custom.

CUSTOM INTERCEPTOR

Rovnako v tomto prípade nejde o žiaden dielenský custom, ale o továrenský prototyp, ktorý však pokojne schová do vrecka mnohých renomovaných úpravcov. Honda postavila nádherný koncept CB4 Interceptor na základe svojej novinky CB1000R. Futuristický superšport ako z filmu o Batmanovi!

5051.jpg

TEST MOTODŽÍNSOV RESURGENCE GEAR

Do redakcie nám na test prišli takéto fajnové motocyklové džínsy. Presne moja veľkosť, sadli mi ako uliate. Krásne, moderné, s dokonalým nádychom retro štýlu. A hlavne neskutočne príjemné na nosenie. Keď som ich raz natiahol na seba, nechcel som ich vyzliecť.

EXKLUZÍVNY TEST: HARLEY-DAVIDSON SOFTAIL 2018 BREAKOUT & STREETBOB

V minulom čísle ste sa mohli bližšie zoznámiť s dvomi novinkami modelovej rady Softail pre rok 2018. Okrem exkluzívnych modelov Fat Bob a Haritage Classic sme si počas oficiálnej prezentácie na severe Španielska mohli ako prví vyskúšať štýlový Breakout a cenovo najdostupnejší Softail Street Bob. Je úžasné sledovať, ako sa vývojárom podarilo na takmer identickom základe postaviť deväť modelov s tak odlišnými jazdnými vlastnosťami.

KOČKY NA MOTORKÁCH - SAŠKA

Poslednou tohtoročnou motorkárkou v rubrike Kočky na motorkách je Saška z Košíc, ktorá sníva o Honde Hornet.

5859.jpg

JAZDENÁ DUCATI MONSTER

Monster v roku 2018 oslavuje 25 rokov! Štvrťstoročie tohto legendárneho modelu, ktorý stále nesie originálne črty prvej Ducati Monster 900 z roku 1993. Za 25 rokov Ducati vyrobila toľko prevedení modelu Monster, že sa nám tu dnes ani všetky nezmestia. Prinášame vám prehľad modelových prevedení Ducati Monster s výnimkov modelov 900 - 1200, na ktoré sa pozrieme niekedy inokedy.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

TEST: BETA RR 250 A 300

Beta patrí k mladším a menej známym značkám a väčšina ľudí ju automaticky spája s trialovými špeciálmi. V tejto oblasti totiž začínala a stále patrí k špičke. No prečo skúsenosti v triale nevyužiť aj pri endure? Najskôr to boli štvortaktné stroje, kedysi ešte s agregátmi od KTM, no nejakú tú sezónu už sú v ponuke aj dvojtaktné špeciály.

6667.jpg

PRVÝ TEST: NOVÉ MODELY CAN-AM 2018

Akcia s názvom BRP Club Cyprus, na ktorú dostala naša redakcia pozvanie, bola zameraná na dve produktové línie spoločnosti BRP. Okrem vodných skútrov Sea –Doo, ktoré oslavovali 50. výročie založenia značky, to boli rekreačno-úžitkové vozidlá Can-Am pre rok 2018. Tu sa najväčšej pozornosti tešila novinka Maverick Trail, ktorá je prvým modelom side-by-side so šírkou 50 palcov v ponuke kanadského výrobcu.

7071.jpg

DAKAR KLOPE NA DVERE

Už o pár dní štartuje jubilejný štyridsiaty ročník rally Dakar. Po desiatykrát na americkom kontinente. Na jazdcov čaká 14 náročných etáp, konkrétne pre motorkárov je naplánovaných celkovo 8276 km. Budú sa musieť popasovať s rôznorodým terénom, vysokými nadmorskými výškami a celkom určite aj s premenlivým počasím. Pre nás je najdôležitejšie, že opäť nebudú chýbať ani slovenské farby.

7475.jpg


Buďte s nami v kontakte

Komentáre