Svet motocyklov júl

Prišlo leto a s ním aj siedme tohoročné vydanie časopisu Svet motocyklov, nájdete v ňom množstvo testov, aktualít a rozhovorov.

Svet motocyklov júl

TEST: HONDA CRF1000L AFRICA TWIN ABS
Stará dobrá Africa Twin sa za dlhé roky existencie stala doslova legendou. Dobrodružní cestovatelia milovali jej jednoduchosť, spoľahlivosť, robustnú stavbu, no zároveň veľmi dobrú ovládateľnosť aj v náročnejšom teréne. Keď prišla éra veľkých cestovných endúr a neskôr Africa Twin prestala schádzať z výrobných liniek, mnohí ronili slzy. Varadero sa nemohlo označovať za nástupcu, Crossrunner, či Crosstourer už absolútne nie, tieto stroje nechceli o teréne ani počuť. Na radosť všetkých dobrodruhov tento rok prišiel na trh konečne taký nástupca, ktorý ctí pôvodné hodnoty tohto modelu. Dlho očakávaný, ostro sledovaný a s ťarchou zodpovednosti nepokaziť dobré meno Africa Twin...

DUCATI DAY
Priaznivci slávnej talianskej značky, ktorá tento rok oslavuje 90. výročie založenia, sa už tradične začiatkom júna stretávajú na okruhovom dni, ktorý pre nich organizuje importér, Ducati Slovakia.

MOTOZRAZ SVETA MOTOCYKLOV ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA - 18. - 21. AUGUSTA
Na výročný 15. Motozraz Sveta motocyklov sme pre vás pripravili poriadnu dávku divokej východniarskej zábavy. Najviac motoriek široko ďaleko, výborná hudba a k tomu samozrejme aj primeraná dávka štipľavej erotiky. Toto je akcia, ktorú nemôžete zmeškať!

TEST: INDIAN CHIEF DARK HORSE
Najstaršia americká motocyklová značka Indian predstavila tento rok dva nové modely zahalené do matne čierneho laku. Ako prvý uviedla na trh jednomiestny cruiser Chief Dark Horse, ktorého základ vychádza z obľúbeného modelu Chief Classic. Čierny kôň je zhmotnením slávnej histórie znovuzrodenej legendy.

REPORTÁŽ: TESTOVACÍ DEŇ SUZUKI
MSC Suzuki začiatkom júna zorganizovala zaujímavú akciu na ktorej sme si mohli zajazdiť s pestrou paletou modelov tejto japonskej značky. Na tréningovej trati Drivingcamp Zsámbék neďaleko Budapešti sme s motocyklami a skútrami Suzuki roztočili poriadny maďarský čardáš.

smc73.jpg

TEST: DUCATI XDIAVEL S
Nový XDiavel je skutočný pekelník. Čertovsky silný výkon spojený s diabolsky krásnym dizajnom. Pri bleskovom pohľade na rútiaci sa stroj s duniacim výfukom skutočne môžete mať pocit, že jazdec ide na pekelnom tátošovi. „Panenko skákavá, ešte aj pekelné plamene mu išli z huby."

smc74.jpg

HONDA FEST 2016
Siedmy ročník stretnutia prívržencov značky Honda umiestnili organizátori do Českej republiky. Dostali sme tak možnosť spoznať nové cesty a miesta na Šumave.

TEST: KAWASAKI ZZR 1400 PERFORMANCE SPORT
Motocykle modelovej rady ZZR si už dlhé roky udržiavajú povesť extrémne rýchlych a prekvapivo pohodlných strojov. Ani najnovší prírastok ZZR 1400, ktorý je hrdým vodcom kategórie Sport Touring, nie je výnimkou. Adrenalínový zážitok z jazdy je u verzie Performance Sport navyše umocnený použitím tých najkvalitnejších komponentov.

smc75.jpg

TEST: CF MOTO NK650
Fabrika CF Moto je v našich končinách veľmi dobre známa ako výrobca populárnych štvorkoliek Gladiator. No z výrobných liniek moderného závodu schádzajú aj dvojkolesové stroje. Dokonca nie sú žiadnymi nováčikmi, na cestách po celom svete sa objavujú už nejaký ten rok. Nováčikmi sú však na našom trhu, prednedávnom sa začali objavovať v predajnej sieti Journeyman prvé tri lastovičky. Vyskúšali sme si naháč NK 650.

ECOSSE
Hneď na úvod otázka. Čo vznikne, keď sa necháte inšpirovať značkou Aston Martin a bojovým letectvom? Ekvivalent v motocyklovom odvetví - Ecosse. Diabolské, výnimočné, exkluzívne...

TUNING: STAVBA Z DIELNE UNAUTHORIZED
Po čase tu máme ďalšiu originálnu stavbu z dielne Unauthorized. Po motocykloch s názvom SpeedyG a Razor Edge, ktoré získali mnoho významných ocení tu máme najnovší prírastok s názvom Champion. Ani on nezostal svojmu menu nič dlžný, keď na výstave Custom of Slovakia 2016 získal prvé miesto v kategórii Freestyle.

smc76.jpg

REPORTÁŽ: KTM FESTIVAL
Bratislavská centrála KTM pre strednú a východnú Európu organizuje v priebehu roka mnoho zaujímavých akcií. Jednou z nich je KTM Festival, ktorý sa už šiestykrát uskutočnil v peknom areáli Motorland v Bělé pod Bezdězem.

CUSTOM: DVAKRÁT TRIUMPH
Dnes som si zo súčasných stavbičiek vybral tieto dvekrásavice, ktoré majú základ v nových športových klasikách značky Triumph. Nie sú to žiadne prestavby starých Bonnevillov, ale pekné prerábky aktuálnych noviniek Triumph Thruxton 1200 R a Street Twin 900.

smc77.jpg

TEST: YAMAHA FJR1300AE
Športovo turistický model FJR debutoval už na začiatku milénia, v roku 2001. Yamaha vtedy prekvapila vydareným kompromisom, kedy turistické pohodlie dopĺňali skutočne športové proporcie - kompaktné rozmery a nízka hmotnosť. O pätnásť rokov neskôr má FJR 1300 za sebou množstvo menších či väčších inovácií, no zostáva verná svojej povesti.

SPYDER GROSSGLOCKNER CHALLENGE
Aká je pravdepodobnosť, že v nedeľu o šiestej ráno idete po diaľnici niekde pri Linzi na Can-Am Spyder a zrazu vás predbehne ďalší Spyder? V skutočnosti veľmi malá, veď týmito trojkolkami nie sú cesty nijako preplnené. Cez víkend v prvej polovici júna však bola situácia úplne iná a na juhu Rakúska bolo týchto vozidiel viac ako dosť.

INTERPHONE TOUR V PRAXI
Technika a elektronika sa vyvíja závratným tempom a keď ešte včera bolo „online" spojenie dvoch motorkárov takmer nepredstaviteľné, dnes sú interkomy poriadne rozšírené a získali si veľkú obľubu. Vývoj sa však nezastavil a výrobcovia neustále modernizujú. K renomovaným značkám patrí Interphone, pozreli sme sa na horúcu novinku - top model tejto značky.

JAZDENÁ HONDA CB 500 / X / CBR 500 R
Honda tvrdila, že motor jej prvej CB 500 bol postavený, aby zvládol 300.000 km. Motocyklový časopis Motor Revue urobil dlhodobý test v rokoch 1993 - 1996 pričom po rozobratí po 50.000 km bol motor v úplne bezchybnom stave a po kompletnom rozobratí pri 100.000 bolo treba vymeniť len rozvodovú reťaz a piesty, aj keď bol motocykel stále schopný bezproblémovej jazdy.

OFF ROAD SPECIAL
ŠTEFAN SVITKO NA MERZOUGA RALLY
Jedna z rally v rámci Dakar Series - Merzouga Rally v Afrike zlákala aj svetovú špičku. K nej už neodmysliteľne patrí náš Štefan Svitko, ktorý sa nielen že postavil na štart, ale reálne pomýšľal na najvyššie priečky. Na dosah mal dokonca celkové víťazstvo...

NEKOMPROMISNÝ VERTIKÁLNY SÚBOJ JE SPÄŤ
Nielen tí skôr narodení, ale aj mladší si určite dobre pamätajú skvelú akciu Red Bull Get on Top nabitú adrenalínom a vôňou benzínu. Ak si náhodou nespomínate, pripomíname, že sa konali tri ročníky v rokoch 2001 - 2003 na strmom kopci v Porúbke pri Žiline.

HUSQVARNA MOTOCROSS 2017
Husqvarna vytiahla v máji na svetlo sveta nové motokrosy pre rok 2017, ktoré sme si hneď týždeň po oficiálnom predstavení mohli vyskúšať na motokrosovej trati v Beckove. V hlavnej úlohe dvojtaktná TC 125 a trojica štvortaktov FC 250, 350 a 450.

smc78.jpg

TEST: CAN AM OUTLANDER 650 6X6
Myslíte, že klasická štvorkolka už nebude stíhať vášmu pracovnému nasadeniu? Že nezvládne terén, do ktorého sa potrebujete dostať, prípadne nezvládne náklad, ktorý chcete previezť? V tom prípade je načase prestúpiť o level vyššie...

ERZBERG RODEO
Obrovská povrchová baňa nad rakúskym mestečkom Eisenerz opäť hostila stovky offroadových motorkárov z celého sveta. A v cieli hlavného podujatia, nedeľného Red Bull Hare Scramble bola opäť len hŕstka tých najlepších z nich.

TEST: ARCTIC CAT ALTERRA 400
Aj renomovaní výrobcovia štvorkolesovej techniky si uvedomujú, že okrem parádnych modelov v plnej výbave a poháňaných nadupanými motormi by mali myslieť aj na menej náročnú a menej majetnú klientelu. Zámorská

smc7.jpg


Buďte s nami v kontakte

Komentáre